Naar hoofdinhoud
Fleur rent samen met haar broertje en nichtjes

Samen sporten op de vereniging

Onze droom is een samenleving waarin kinderen met en zonder handicap samen opgroeien en dus ook samen sporten.

Laat kinderen met en zonder handicap samen opgroeien

Sport is een belangrijk middel om kinderen met en zonder beperking met elkaar te laten opgroeien. Door samen te sporten leren kinderen van elkaar. Ze raken gewend aan het onbekende en gaan het vanzelfsprekend vinden dat kinderen met een beperking net als zij kunnen sporten en deelnemen in de samenleving. Ook al doen ze sommige dingen een beetje anders.  

Inspirerende verhalen

Inclusief sporten op de vereniging hoeft niet ingewikkeld te zijn en levert veel op voor kinderen met en zonder beperking. Sporten is ook meer dan alleen trainen. Het is meedoen aan clubactiviteiten, uitkijken naar wedstrijden en samen plezier maken op de club. Lees hieronder drie inspirerende voorbeeld verhalen van verenigingen die laten zien dat elk kind mee kan doen.

  • Bij AV Triathlon doet iedereen mee

    "Bij ons moet je niet alleen kunnen sporten, het moet ook gezellig zijn. Samen bewegen en plezier hebben, dat is het karakter van onze vereniging."

  • Samen Sporten? Dat kan bij AV Hollandia

    "AV Hollandia vindt samen sporten en sociale toegankelijkheid op de vereniging heel belangrijk. We willen dat kinderen elkaar ontmoeten op de atletiekbaan én bij de andere clubactiviteiten."

  • Bij AV'47 is er eindelijk een sport voor Keet

    "We bieden Frame Running aan sinds juni 2020. Er zitten nu acht leden in de groep. Zij hebben tegelijk training met leeftijdsgenoten zonder beperking."

Doe een aanvraag voor inclusief sporten

Wij steunen verenigingen die een mooi plan hebben voor duurzaam inclusief sporten op de vereniging. Deel je plan of idee via het vooraanvraagformulier. 

Meer informatie