Vacature: Storyteller/ communicatieadviseur (24 – 32 uur per week) (gesloten)

Sta jij te popelen om jouw creatieve geest en schrijfvaardigheid in te zetten voor een nobel doel? Stichting het Gehandicapte Kind zoekt een enthousiaste storyteller / communicatie-adviseur om het team te versterken. Als jij gelooft in een wereld waarin alle kinderen, ongeacht hun handicap, samen kunnen komen en vrienden kunnen maken, dan is dit de uitdaging waar je naar op zoek bent!

Over ons

Stichting het Gehandicapte Kind is al ruim 70 jaar hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. Vaak is hun handicap niet het grootste probleem; dat ze worden buitengesloten en alleen spelen, is het ergst. Wij maken speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Met als doel: Geen kind zonder vriendjes! Ons werk kunnen we doen dankzij de steun van 50.000 donateurs en 10.000 vrijwilligers.

Samen met je collega’s bouw je aan draagvlak in de samenleving. Met de persoonlijke verhalen van kinderen met een handicap en hun ouders creëren we actieve betrokkenheid en inspireren we (potentiële) donateurs om tijd of geld te geven aan Stichting het Gehandicapte Kind.

'Great Fundraising', zoals uitgedragen door Alan Clayton, is de benadering die ons richting geeft in onze fondsenwervende communicatie. We zoeken raakvlakken tussen de doelen en drijfveren van de donateurs en het doel van onze organisatie. Wij hebben deze benadering samengevat in ‘geen kind zonder vriendjes’. Het probleem van de (sociale) eenzaamheid bij kinderen met een handicap willen we samen gaan oplossen.

Jouw rol

Als storyteller / communicatieadviseur weet je met inleving en vindingrijkheid relaties te inspireren om met hun persoonlijke verhaal mee te werken aan (fondsenwervende) campagnes. Je kunt goed luisteren en door de juiste vragen te stellen, weet je ook de impactvolle emotie uit een interview te halen en dit ook – met vlotte pen – om te zetten naar een overtuigend giftverzoek, videoscript, social-bericht en/ of human interest verhaal voor het relatiemagazine.

Je ontwikkelt verschillende fondsenwervende middelen, vaak in samenwerking met onze particuliere fondsenwervers. Je schrijft zelf de teksten en maakt - op gestructureerde wijze - heldere briefings en planningen voor vormgevers, fotografen, videomakers, collega’s en externe leveranciers.

Je onderhoudt ook het warme contact met onze (kinder-)ambassadeurs, famous friends en betrokken influencers. Je volgt de ambassadeurs, friends en influencers en benut het contact om interessante content te maken en hun verhaal voor het voetlicht te brengen. Je bouwt ook het netwerk van ambassadeurs, friends en influencers uit.

Wie we zoeken

De collega die wij zoeken is een enthousiaste teamspeler, met - of zonder handicap. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, ervaring bij een goed doel is een pré;
 • Een vlotte pen en een uitstekende beheersing van het Nederlands;
 • Het vermogen om creatieve oplossingen te vinden en buiten de bestaande kaders te denken, je signaleert en benut kansen;
 • Doorzettingsvermogen en overtuigingskracht en je bent een warm en betrokken netwerker.

Wat wij bieden

 • Een leuke en uitdagende functie in een super enthousiast, hardwerkend en gemotiveerd team;
 • Verdieping in je vak als communicatieprofessional, waarbij je écht het verschil maakt voor kinderen met een handicap;
 • Een fijne en toegankelijke werkomgeving;
 • Een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap;
 • Mogelijkheden voor ontwikkelen van je persoonlijke en professionele vaardigheden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder hybride werkmogelijkheden en een 13e maand;
 • Marktconform salaris tussen € 3.150 en € 4.700 (per maand op basis van 36 uur).

Solliciteren

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Stuur dan vóór 8 april 2024 je motivatie en cv naar werken@gehandicaptekind.nl onder vermelding van "Vacature storyteller / communicatieadviseur". De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 april 2024. Heb je vragen? Neem dan contact op met Jeroen van Ee, Fondsenwerver Particulieren via 020 – 6791200 of werken@gehandicaptekind.nl.

We kijken uit naar jouw sollicitatie en de kans om samen een inclusieve wereld te creëren voor kinderen met een handicap! Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet.