Vacature: Onderwijs-zorgadviseur Samen naar School (20-24 uur)

Ben jij die onderwijsprofessional die deskundig is op het gebied van onderwijs- en zorgfinanciering en wil je met ons meebouwen aan inclusief onderwijs? Dan is deze functie mogelijk perfect voor jou.

Over ons

Stichting het Gehandicapte Kind is al ruim 70 jaar hét goede doel voor kinderen met een handicap. Vaak is hun handicap niet het grootste probleem; dat ze worden buitengesloten en alleen spelen, is het ergst. Wij maken speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Met als doel: Geen kind zonder vriendjes! Ons werk kunnen we doen dankzij de steun van 50.000 donateurs en 10.000 vrijwilligers.

Wat is Samen naar School?

Een Samen naar School klas is een klas met leerlingen met een beperking in een reguliere school in de buurt. Er zijn in Nederland al 50 Samen naar School klassen; in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Op scholen met een Samen naar School klas ontmoeten de leerlingen elkaar regelmatig in de klas, het schoolgebouw en de speelplaats. Dat is voor álle kinderen een kans om elkaar te leren kennen, samen op te groeien en vrienden te maken. Samen naar school gaan is de echte start van een inclusieve samenleving, waar elk kind het recht heeft om te groeien, leren en vriendschappen te sluiten. 

Van 50 naar 100 Samen naar School klassen

Stichting het Gehandicapte Kind wil de Samen naar School klassen in Nederland de komende jaren verdubbelen; van 50 klassen naar 100 klassen. Om dit te bereiken ondersteunt het programmateam Samen naar School de startende en bestaande klassen, gaan we de maatschappelijke discussie over inclusief onderwijs aanjagen en werken we gezamenlijk aan een professionalisering van het netwerk van Samen naar School. Omdat het starten van een klas veel begeleiding vraagt, is er binnen ons team ruimte voor een extra onderwijs-zorgadviseur.

Jouw rol

Als onderwijs-zorgadviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor ouders, scholen en samenwerkingsverbanden die een Samen naar School klas willen starten. Je helpt met het maken van een projectplan en het doorlopen van alle stappen om een Samen naar School klas te worden. Daarnaast breng je verschillende stakeholders, zoals onderwijs, gemeente en ouders bij elkaar voor afstemming op huisvesting, onderwijs en zorgfinanciering. Dat vraagt kennis van onderwijs- en zorgsystemen, inlevingsvermogen en een doortastende houding.

Het team

Je werkt binnen het programmateam Samen naar School, dat bestaat uit een programmamanager, een onderwijs-zorgadviseur en een projectmedewerker. Dit team wordt ondersteund door een communicatieadviseur, een impactadviseur en een fondsenwerver.

Wat je doet

 • Begeleiding van startende klassen.
 • Intakegesprekken met initiatiefnemers van mogelijk startende klassen.
 • Meehelpen bij de voorbereiding van en/of aanwezig zijn bij gesprekken met schoolbesturen, samenwerkingsverband en gemeente.
 • Doorlopen van alle benodigde stappen om een Samen naar School-klas te worden.
 • Ondersteunen van bestaande klassen.
 • Verbinden van bestaande klassen met als doel delen van kennis en ervaring en het professionaliseren van het netwerk. 
 • Geven van workshops bij diverse stakeholders en bijeenkomsten.

Wie we zoeken

We zoeken een enthousiaste teamspeler met een passie voor inclusie. Je bent een verbinder, zowel met onze relaties als met je collega's. Je neemt initiatief, werkt nauwkeurig en kunt snel schakelen tussen verschillende taken. Daarnaast heb je:

 • aantoonbare ervaring in het onderwijs- en of zorgveld;
 • kennis over het snijvlak tussen onderwijs- en zorgfinanciering in het reguliere en speciale onderwijs;
 • kennis van wet- en regelgeving rond passend onderwijs, zorg in onderwijstijd en onderwijszorgarrangementen;
 • ervaring met ouders- en kinderen met een complexe zorgbehoefte;
 • bereidheid en mogelijkheid om aan te sluiten bij overleg op locaties door heel Nederland;
 • bij voorkeur woonachtig in het westen van het land i.v.m. verdeling dossiers.

Gezien de samenstelling van ons team en de doelstellingen van onze organisatie, nodigen wij nadrukkelijk ook kandidaten uit te solliciteren die ervaringsdeskundige zijn. Voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je wel de persoon voor deze baan? Dan zijn we alsnog erg benieuwd naar jouw motivatie.

Wat wij bieden

 • Een leuke en uitdagende functie in een enthousiast en betrokken team;
 • Een fijne en toegankelijke werkomgeving;
 • Een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en groei;
 • Mogelijkheden voor ontwikkelen van je persoonlijke en professionele vaardigheden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder hybride werkmogelijkheden en een 13e maand;
 • Marktconform salaris tussen € 3.150 en € 4.700 (per maand op basis van 36 uur).
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. In de loop van deze periode zullen we meer zicht krijgen op de mogelijkheden voor verlenging. De functie is eventueel ook als ZZP’er uit te voeren.

Solliciteren

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Stuur dan vóór maandag 27 mei 2024 je motivatie en cv naar werken@gehandicaptekind.nl onder vermelding van "Vacature Onderwijs- Zorgadviseur Samen naar School". De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 3 juni 2024. Heb je vragen? Neem dan contact op met Maartje van Boekel, programmamanager Samen naar School, via 020-6791200 of werken@gehandicaptekind.nl.

We kijken uit naar jouw sollicitatie en de kans om samen een inclusieve wereld te creëren voor kinderen met een handicap! Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet.