Naar hoofdinhoud
Jayden aan het spelen

Nieuwe spot vraagt aandacht voor eenzaamheid

Met een nieuwe spot vragen we aandacht voor de eenzaamheid van kinderen met een handicap. En we vragen Nederland om ons te helpen dit probleem op te lossen.

Heb je ons filmpje over Jayden al gezien? Jayden is een lieve jongen van 8 jaar. Hij voelt zich vaak alleen. Door zijn beperking kent hij nauwelijks kinderen in de buurt, want de buurtschool en de speeltuin zijn voor hem niet toegankelijk. Zoals Jayden zijn er tienduizenden kinderen in Nederland; kinderen die zich eenzaam voelen doordat ze niet kunnen meespelen met andere kinderen. Dat kunnen we veranderen. Maar daarvoor hebben we de hulp van heel Nederland nodig.

Steeds minder contact

Dat gehandicapte kinderen niet mee kunnen doen is de afgelopen 75 jaar helaas erger geworden, blijkt uit ons onderzoek. De zorg voor kinderen met een handicap is weliswaar verbeterd, er is veel medische kennis over handicaps en er zijn allerlei voorzieningen en hulpmiddelen voor hen gekomen. Maar deze kinderen spelen vaak alleen en voelen zich daardoor eenzamer dan ooit. Het is een schrijnend probleem waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Dat is niet zo raar, kinderen als Jayden komen we weinig tegen omdat ze vaak ‘apart’ van de anderen leven. Daarom vindt Stichting het Gehandicapte Kind het belangrijk om hun verhalen te vertellen. En hun schrijnende probleem zichtbaar te maken. En om geld te werven om het op te lossen. Want dat is het goede nieuws: we kunnen dit probleem oplossen!

Samen leren, spelen en sporten

Met onze projecten zorgen we dat kinderen met een handicap wél mee kunnen doen in onze samenleving. In onze Samen naar School klassen krijgen kinderen als Jayden zorg en onderwijs op een gewone buurtschool. In de speeltuinen die we toegankelijk hebben gemaakt, kunnen kinderen met een handicap wél meespelen. En dankzij aangepaste sporten zoals Frame Running kunnen gehandicapte kinderen wél meedoen op de gewone sportvereniging. We konden al veel gehandicapte kinderen helpen, maar we willen ze allemaal helpen. Maar daarvoor hebben we de steun van meer donateurs nodig.

De spot van Jayden is komende maanden te zien op tv en op sociale media. Help je mee? Dat kan met een donatie of door het filmpje te delen in je netwerk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen zoals Jayden zich niet meer alleen hoeven te voelen.

Lees ook het interview met directeur Henk-Willem Laan

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.